Заради обилните снеговалежи пожарна и полиция на крак

Ето и какво съветват

Заради обилните снеговалежи пожарна и полиция на крак | StandartNews.com

Мерки на пожарната и полицията за очакваните снеговалежи.

От Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ повишават готовността за реагиране по места заради очакваните обилни валежи и снегонавявания в страната.

Заради обявения за цялата страна оранжев и жълт код за обилен снеговалеж за събота – 20 януари, от ГДПБЗН са изпратили до областните управители информация за предприемане на допълнителни мерки.

Допълнителни указания са дадени и на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на готовността за реагиране. За прогнозите са уведомени и директорите на СДВР и ОДМВР.

От пожарната съветват да не се предприемат пътувания, освен ако не е крайно наложително. Ако се налага да се пътува, автомобилът трябва да е зареден с достатъчно гориво и подготвен за зимни условия. Избирайте само главни пътища, дори пътуването да е по-дълго, съветват още от пожарната. Трябва да сме облечени с топли дрехи и със зареден мобилен телефон. И не на последно място – от ГДПБЗН предупреждават да се шофира внимателно.

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за събота предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна обстановка. Ще има обилни снеговалежи с образуване на снежна покривка между 5 и 15 сантиметра, в планинските райони - до 25-30 сантиметра.

Ще има и рязко понижение на температурите, придружено с умерен вятър, с условия за виелици и навявания.

Агенция „Пътна инфраструктура“ също призова шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия.

От 5 ч. на 20 януари /събота/ до 17 ч. на 21 януари /неделя/ се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Времената забрана за преминаване се въвежда заради очакваните интензивни валежи от сняг, снегонавявания и поледици. По този начин ще се осигурят условия за по-ефективна работа на снегопочистващата техника и по-безопасно пътуване за останалите участници в движението, допълват от Агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Bank
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи