Президентът отдаде почит на загиналите за свободата

На церемонията присъстваха още Илияна Йотова, Драгомир Заков, Емил Ефтимов, Йорданка Фандъкова

Президентът отдаде почит на загиналите за свободата | StandartNews.com

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в София, където отдадоха почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

На церемонията присъстваха още министърът на отбраната Драгомир Заков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководния състав на Министерството на отбраната, висши офицери от Въоръжените сили и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в столицата започна отбелязването на Трети март - денят на Освобождението на България. Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

От 18.30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18.40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай