Сряда,

Задължителна ваксинация? Отговорът на премиера

От: Редактор -
Задължителна ваксинация? Отговорът на премиера
A
A
A

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството не предприема никакви стъпки за въвеждане на задължителната ваксинация.

"Няма такова нещо. Това е право на всеки един да решава кака иска да управлява личния си живот и личното си здраве. В тази посока не правим никакви стъпки. Появиха се идеи за ваучери и допълнителни стимули.

Това е личен избор и ако човек не иска да поеме тази отговорност, той няма да иска да се ваксинира", коментира премиерът по време на посещението си в Медицинския университет.

"Нашата философия като правителство е всички мерки, които се взимат, да бъдат безкрайно щадящи за бизнеса. Животът трябва да тече нормално независимо от ситуацията. Ние сме достатъчно отговорни да вземем и индивидуални мерки в случай на необходимост", допълни министър-председателят.

"Имаме повишаване на ваксинирането на хората над 60-годишна възраст, които се предполага, че са по-податливи и по-лесно биха могли да бъдат афектирани от нова COVID вълна. Да кажем, че тази част е изпълнена", каза още Стефан Янев. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички