Времето: Постепенно се затопля, снегът се топи

на север максималните температури ще са по-ниски, а на юг ще достигат до 9 градуса

Времето: Постепенно се затопля, снегът се топи | StandartNews.com

В Северна България днес ще бъде облачно, на отделни места ще превали слаб сняг, мъглите в равнинната част ще се задържат през целия ден и максималните температури ще са от минус 2° до плюс 2. В южната половина от страната ще преобладава слънчево време и ще бъде съществено по-топло с температури следобед от 4° до 9°. В София днес ще бъде не повече от 2° , на морския бряг - от 3° до 6°.

В планините през първата половина на деня отново ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове от запад ще започне увеличение на облачността. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 4-5° под нулата, в курортите - от минус 1° на Алеко до около 4° в Банско. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

Времето в Европа. Валежи от сняг ще има в Русия, Беларус и Украйна. Превалявания, предимно слаби, от дъжд и сняг, ще има в много райони от Западна Европа. На Пиренейския полуостров, както и в централноевропейските страни ще преобладава слънчево време.

Предупреждение за проливни валежи от дъжд и много силен вятър е в сила на Апенините, както и по западното крайбрежие на Балканите, а в Хърватия - и за обилни снеговалежи. Причината - нов средиземноморски циклон. В останалата, по-голяма част от полуострова ще преобладава слънчево време, на места в равнините - със сутрешни мъгли.

Студено ще бъде и в четвъртък сутринта с минимални температури в повечето райони от минус 8° до минус 3°, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни, по-съществено в източната половина от страната. Ще преобладава облачно време, с временни намаления на облачността и по-голяма вероятност за превалявания в Югозападна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай