Времето остава нестабилно и леко хладно

Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°

Времето остава нестабилно и леко хладно | StandartNews.com

Въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява. След обяд в планинските и източните райони от страната валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България - от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в крайните югозападни райони – до 24°.

По Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, временно интензивни в следобедните часове. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 15° и 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 17° - 18°.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и след обяд на много места ще превали. В отделни райони валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 7°.

В сряда ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските райони и на места, главно там ще превали краткотраен дъжд. Все още хладно за юни с максимални температури в по-голямата част от страната между 19° и 24°. В четвъртък и петък температурите бързо и съществено ще се повишат и в петък максималните ще бъдат между 27° и 32°, малко по-ниски ще остават по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще се ориентира от югозапад, в петък ще се усили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай