Вицепремиерът: Данъците няма да ги пипаме

У нас специалистите разполагат с по-голяма част от доходите си за разлика от стойността в чужбина, обясни Томислав Дончев

Вицепремиерът: Данъците няма да ги пипаме | StandartNews.com

Данъчната политика на кабинета: Няма да има увеличение на нито един данък, това може да стане тема след 10 години например, но не и сега. Защото кабинетът показа, че може да има добра събираемост на данъците и при сегашните им ставки. Това го казвам за бизнеса за пореден път, но държа да му обърнете внимание, когато мислите за нова инвестиця. Това каза по време на форума на в. "Стандарт" в Стара Загора вицепремиерът Томислав Дончев. 

И друго важно бих искал да кажа на бизнеса: Кадрите ни, които са в чужбина, няма да си дойдат, защото ние имаме нужда от тях. Те ще се върнат в България заради по-евтините жилища, ниските данъци. И знаете ли, че у нас специалистите могат да живеят по-добре, защото спрямо заплатите у нас и в чужбина тук в България разполагаемият доход е по-голям от този в чужбина. И това трябва да се разгласи. Сравнено е в България, спрямо Германия, Англия, Италия, обясни вицепремиерът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай