Великобритания осъди 2 българки за фиктивни бракове

Великобритания осъди 2 българки за фиктивни бракове | StandartNews.com

Лондон. Великбритания е арестувала и осъдила две млади българки заради фиктивни бракове. 21-годишната Теменужка Славчева и 20-годишната Надя Каменова са получили 20 и 12 месеца затвор съответно. Те се признали за виновни пред съда в Манчестър, съобщава ТВ 7.

4400 британски лири общо са получили сънародничките си, за да се оженят за пакистанци. Един от браковете- този на 28-годишния Мохамед Салеем и 21-годишната Теменужка Славчева, бил наблюдаван от службата за имиграция под прикритие. Персоналът на обредния дом подал сигнал, че има съмнения за съмнителен брак.

Властите разкрили, че Мохамед Салеем платил 1000 паунда на българката, за да сключат брак, тъй като студентската му виза била анулирана. Преди това той пък бил свидетел на фиктивния брак между Мохамед Шахбаз и Надя Каменова. За това младата българка получила сумата от 3400 паунда.

Салеем е осъден на 20 месеца затвор, а за другия пакистанец има подозрение за организиране и на други фиктивни бракове. Той обаче не е задържан от властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай