Украинка падна на колене пред Путин! Какво го помоли

Имаш достатъчно земя да управляваш, спри!

Украинка падна на колене пред Путин! Какво го помоли | StandartNews.com

Украинци от Стара Загора и Пловдив се събраха на нов протест против войната на площад „Централен“. Миналата седмица поддържници на Владимир Путин опитаха да опорочат мирния протест.

Този път четири групи от по 4-5 полицаи, разпръснати на ключови места на площада, следяха за приближаването на контрапротестиращи, пише Марица..

Оксана Заболотня, която живее от години в Пловдив, се обърна емоционално към руския президент Владимир Путин с думите: „В този момент бих паднала и на колене пред теб и бих те помолила: Ти имаш семейство, майка и деца – защо заплаши целия свят! Спри се – имаш достатъчно земя и цяла Русия да управляваш!“

Украинката разказа как в обсадените градове Харков, Киев, Херсон и Мариупол хората през тези дни си хвърлят бележки от балконите. На тях пише, че на този и този адрес малко бебе има нужда от мляко или на друго място възрастна жена – от инсулин. 

Украинците разпънаха синьо-жълти знамена и скандираха „Путин спри“. Викаха и „Путин хуйло“. Така се казва популярната украинска песен, която се роди сред противниците на руския президент през 2014 г. и доби популярност в Западна Европа, Япония, Мексико и Канада.

Александър Гончаренко дойде за протеста в Пловдив от Стара Загора. Родом е от град Олександирия. Той припомни, че Украйна съществува от 1991 година и досега не е тръгвала с оръжие срещу друга държава. 

„А през 2008 руснаците нападнаха Грузия и колко хора убиха там! Нападнаха и Луганск през 2014 година. 15 хиляди от моите съграждани загинаха там“, припомни той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай