Учени потънаха в скръб за Любка Кумчева

Невероятен човек и голям професионалист

Учени потънаха в скръб за Любка Кумчева | StandartNews.com

Много хора скърбят за кончината на легендарната синоптичка Любка Кумчева.

Съболезнование към семейството на  Любка Кумчева отправиха синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщиха от НИМХ."Един човек се цени, докато е жив! Щастливци сме били ние, синоптиците на НИМХ, че сме работили заедно с Любка Кумчева, че сме се учили от нея на синоптика, професионализъм, на отношение към колегите, на приятелство и дух, който поддържа всичко това завинаги.

С благ и внимателен тон, с присъствие и харизма, тя създаваше онова, от което всеки се нуждае и се радва, че притежава.

И ние сме благодарни, че някак неусетно и в същото време много съдържателно, е преминало времето, в което сме били колеги и приятели", пишат синоптиците от НИМХ до семейството на Любка Кумчева.Метеоролозите от НИМХ описват Любка Кумчева, като личност, оставила с дълбока следа в българската метеорология, допринесла за нейното популяризиране и достигане до всеки обикновен човек от поколения насам.

"Превеждането на сложния език на науката до разбираем за широката публика текст, представянето му по изряден и блестящ начин, е част от онова, което сме получили като знания и опит.

Естет, с класическо възпитание, ерудирана, с голяма любов към книгите, филмите и музиката, тя беше безценен събеседник за всеки, имал щастието да общува и работи с нея", споделят синоптиците от НИМХ в съболезнованието си до семейството на Любка Кумчева.

В съболезнователното си писмо Румен Радев припомня за таланта на Кумчева, която дълги години представя прогнозата за времето в България със знания, топлота и очарователна усмивка. "В спомените на поколения българи тя ще остане жената, която познава характера на времето", посочи президентът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай