Стайко Стайков разбрал вчера, че е издирван

Близките му твърдят, че откакто е обявен за издирване, не са имали връзка с него, обявиха на брифинг пред СДВР

Стайко Стайков разбрал вчера, че е издирван | StandartNews.com

При първоначалните прегледи, казва, че е бил отвлечен. Сигналът е подаден сутринта от негов приятел. Снощи между 20 и 21 часа, такси го е докарало до адреса, била му е оказана помощ от лекар. Ние имаме фактологията от сутринта. В началото на септември е обявен за издирване, от никой не е имало сигнал за неправомерни действия. Той е в болничното заведение и лекарите се грижат за него, каза главният секретар Ивайло Иванов  на брифинг относно Стайко Стайков.

„Близките му твърдят, че от както е обявен за издирване, не са имали връзка с него. От никого не сме имали сигнал за неправомерни действия спрямо него. Това, че е бил отвлечен са неговите твърдения, тепърва предстоят беседи с много хора. Нямаме информация за извършено отвличане до този момент, не казвам, че не е ставало, а, че ние нямаме такива данни. Абсолютно всичко проверяваме- от автомобилите му до близките му. Когато той е обявен за издирване,  е бил обявен първо в България, после с европейска заповед за арест. Няма как да ви кажа дали сме имали данни дали е бил в България или в чужбина”, каза още той. 

„Имал е рана на главата, която е била обработена и защитена, а другите рани са повърхностни, каза главния секретар на МВР.  Знаем, че такси го е оставило пред тях снощи от проведените беседи. Трябва да проверим и адреса, от който е взет. Може много неща да се твърдят, но докато не го проверим, или докажем, няма как да сме сигурни. Вчера е подписал молба, че е готов да съдейства на полицията. Точно преди нападението е входираната молба, в която пише, че вчера, 27 януари е разбрал, че е издирван и е готов да съдейства. Адвоката и родителите не са споменавали, че е имало отвличане”, допълни прокурор Ангел Кънев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай