Стана страшно! Джип помля витрина на магазин

Автомобилът е влетял през тротоара и се е забил във вратата

Стана страшно! Джип помля витрина на магазин | StandartNews.com

Източник: БНТ

Джип се вряза в магазин на ъгъла на улиците "Генерал Колев" и "Чаталджа" във Варна, съобщава БНТ. Сигналът за инцидента е подаден в 13.45 ч.

Автомобилът е влетял през тротоара и се е забил във вратата, след инцидент с друг автомобил. Магазинът е бил затворен, вероятно затова и няма пострадали.

Шофьорът, чийто автомобил се заби в магазина във Варна, разказа по-късно пред БЛИЦ как се е стигнало до мелето.

Водачът е на 21 години, казва се Павел. Той е управлявал джипа Range Rover.

По неговите думи той е пътувал със своята приятелка. И двамата не са пострадали.

Той разказва, че се е движел по бул. „Генерал Колев“ в посока „Чаталджа“. На кръстовището с „Чаталджа“ дава мигач и предприема ляв завой. Твърди, че друг автомобил – „Форд“, бил малко по-напред от него, но в средната лента, която е само за направо. Водачът на „Форда“ се чудел накъде да поеме, в един момент започнал да завива на ляво и му пресякъл пътя.

За да избегне удара, водачът на Роувъра рязко завил наляво и се забил в магазина. Ударът е бил сериозен, което си личи от щетите по целия магазин. Еърбеците са се отворили, вратите са намачкани. Очевидно скоростта не е била малка.

Шофьорът на Форда се казва Веселин. Той е на 36 години и също пътувал с приятелката си. Тя разказа пред БЛИЦ друга версия – че водачът на Роувъра с превишена скорост е влязъл в лявата лента. Самият Веселин заяви: „Не съм бил в средна, а в лява лента, пред него, дойде с висока скорост и ми мина отляво и предприе завой с висока скорост“.

Павел твърди, че се е движел с около 50-60 км/ч. За това кръстовище тази скорост е доста голяма.

По думите на двамата водачи, пробите им за алкохол и наркотици са отрицателни. Няма пострадали хора. Пътуващите в двете коли са се отървали само с уплах.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай