Четвъртък,

Специален режим за колите на НСО само по изключение

От: Редактори -
A
A
A

Ползването на специален режим от автомобилите на НСО ще бъде изключение, а не практика. Това съобщи началникът на службата генерал майор Данчо Дяков.

Той коментира и последните случаи на нарушения от страна на служители на службата: "Приключват проверките. Хора, които са нарушили, ще бъдат наказани, но в никакъв случай не искаме да се преекспонират случаите и да се вкарва в клин за взаимодействието, както вече споменах – на ръководно ниво и на терен между нашите служители. Има мои разпореждания за това, че ползването на специален режим ще бъде не практика, а  изключение. Така че – вземат се мерки".

Той заяви, че НСО допускат грешки, но те са взети под внимание и в момента приключват проверките по тези случаи, като хората, които са извършили нарушения, ще бъдат наказани, предаде БТА.

Ген. Дяков отбеляза още, че през изтеклите осем месеца в НСО е била извършена оптимизация и три процента от личния състав си е тръгнал "с чест и достойнство".

По думите му, има планове следващите три години тази оптимизация да продължи, както и ще се повиши професионализмът на служителите в структурата. Началникът на НСО присъства на церемонията "Полицай на годината 2018" и връчи награда от името на службата на комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел "Пътна полиция" при СДВР.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички