Слънчева и топла седмица. Изненада в сряда

Вижте прогнозата за времето

Слънчева и топла седмица. Изненада в сряда | StandartNews.com

Слънчева и топла седмица ни очаква с една изненада – в сряда.

Днес през деня ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в Северозападна България, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен, в Югоизточна България и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 35°, в София около 30°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по южното крайбрежие и временно силен североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са 28-32°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще се усили, ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.

Във вторник ще продължи да духа до умерен, по Черноморието - временно силен, североизточен вятър. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд - с развитие на купеста облачност, само на отделни места в северозападните райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. В сряда над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места след обяд ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Вятърът ще се ориентира от север, температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай