Синоптиците алармират, времето се разваля сериозно

Максималните температури днес ще са между 6° и 11°, в София - около 6°

Синоптиците алармират, времето се разваля сериозно | StandartNews.com

Облачно и мъгливо ще бъде времето днес. На много места, главно в Западна България, а вечерта и през нощта и в Централна, ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 6°.

Над планините ще е предимно облачно, мъгливо, с превалявания от сняг, под около 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 7°-8°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък ще преобладава облачно време, на места с валежи, предимно слаби и предимно от дъжд. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Температурите слабо ще се понижат - минималните ще са между 0° и 5°, а максималните - между 5° и 10°. През почивните дни облачността ще се задържи по-често значителна, на места в Южна България все още има повишена вероятност за слаби валежи. В събота ще духа слаб до умерен западен вятър, в неделя - северозападен, в повечето райони умерен. Дневните температури ще се повишават. В понеделник вероятността за валежи е малка, ще има по-значителни и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще отслабне и ще придобие южна компонента. Температурите ще се повишат с още градус-два. Във вторник отново облачността по-често ще е значителна, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините; ще се затопли още. В сряда ще бъде ветровито и топло, след обяд от югозапад ще завали дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай