Шпионите в съда. Митрофанова рецитира стихове

Видеото е публикувано във фейсбук. С него посланикът на Русия у нас отбелязва Световния ден на поезията - 21 март

Шпионите в съда. Митрофанова рецитира стихове | StandartNews.com

Докато телевизиите у нас се надпреварват да коментират шпионския скандал, а руската РИА Новости предупреди, че Кремъл ще предприеме огледални ответни мерки, ако България реши да експулсира дипломати, новият ни руски посланик изненада с видео. Елеонора Митрофанова рецитира стихотворението „Московски сняг вали в София“ на поета Владимир Соколов. Видеото е публикувано във фейсбук. С него посланикът на Русия у нас отбелязва Световния ден на поезията - 21 март.

Подобна форма на поздравление стана много популярна през последните години у нас и се използва от западни дипломати и държавници, сред които посланик Херо Мустафа и Доналд Туск, но е изключително необичайна за руската дипломация, коментира БГНЕС. Това е първата официална изява на посланик Митрофанова след разразилия се шпионски скандал у нас.

В петък прокуратурата задържа група от шестима души. Един от тях бе пуснат под парична гаранция, след акто направи пълни самопризнания. За останалите петима днес прокуратурата поиска от Софийския военен съд мярка постоянен арест.

Руското посолство в България пък призова за прекратяване на спекулациите в очакване на съдебно решение. Посолството подчерта, че в условията на усложняване на международната ситуация очевидни са "неуморните" опити за забиване на клин в отношенията между страните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай