Шокиращо решение за Хекимян! Горещо от Би Ти Ви

Какво решиха от медията след кандидатурата му за кмет

Шокиращо решение за Хекимян! Горещо от Би Ти Ви | StandartNews.com

Светкавично решение в БТВ след официалната кандидатура на бившия вече шеф на новините в медията Антон Хекимян за кмет на София.

bTV ще използва услугите на външна агенция, която да следи за обективността на нашето новинарско отразяване в периода на предстоящата предизборна кампания, пише Блиц.

Това съобщиха от медията, след като стана ясно, че бившият шеф на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" г-н Антон Хекимян влиза в надпреварата за София. 

Журналистът е кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата. 

"Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" г-н Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, bTV Media Group счита за необходимо ясно да подчертае, че доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години.

Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане.

Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България.

От 23 септември (събота), Ралф Бартолайт, CEO на bTV, заедно с ръководния екип на отдел "Новини", пое управлението на нюзрума. В редакцията на bTV работят опитни и утвърдени журналисти, чийто професионализъм и етика са доказани, а постиженията им говорят сами за себе си. Нашите журналисти следват ценностите и принципите, изложени в редакционните насоки на СМЕ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай