Щастлива развръзка. Евакуират моряците ни

Украинец и 14 българи вече се намират извън пристанището на Мариупол

Щастлива развръзка. Евакуират моряците ни | StandartNews.com

Щастлива развръзка. В ход е евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“. Това съобщи премиерът Кирил Петков.

Един украински гражданин, възпитаник на Висшето военноморско училище във Варна и 14 българи вече се намират извън пристанището на Мариупол.

"Предстои групата да се придвижи до Донецк, откъдето ще се завърне в България. Това е много добра новина, искам да поздравя всички, които участваха в координацията и организацията това да се случи", каза още премиерът. Според него, "критичните метри, които трябва да изминат, вече са изминати".

В безопасност са, увери Петков. 

"Останалата част от екипажа - трима българи и двама украинци, включително капитанът, са останали на кораба по собствено желание", обясни министър-председателят. Той излезе от заседанието на кабинета, за да съобщи новината на медиите. След това отново се върна.

Корабният мениджър на фирмата оператор на кораба "Царевна" Даниел Стефанов потвърди, че 14 българи и един украинец са изведени от кораба по суша, а капитанът и още двама българи, както и двама украинци, са останали на борда.

Украинецът, който е изведен от "Царевна" е кадет от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна, посочи за БНР Стефанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай