Село Семчиново се раздели на две- за и против новия кмет

Село Семчиново се раздели на две- за и против новия кмет | StandartNews.com

Пазарджишко село се раздели на две. Една част от жителите на Семчиново се събраха пред кметството рано тази сутрин, за да не допуснат Пламен Темелков да влезе на работното си място. Други пък направиха контрапротест, за да го подкрепят новизбрания кмет, съобщи Нова тв.

По-голяма част от българите, живеещи в селото, не желаят мъжът да управлява селото. издигнали различни плакати, хората обясниха, че той е спечелил изборите с измама. Те изтъкнаха, че разликата между него и другия кандидат е 19 гласа и става въпрос за купен вот.

Хората направиха жива верига и са категорични, че не искат такъв управник. В района има засилено полицейско присъствие. Темелков все още не е пристигнал на работа.

Другата половина от селото пък е на страната на новия кмет. Роми обясниха пред Нова тв, че въпреки произхода му той е образован и честен човек и заслужава кметския стол. Те увериха, че обвиненията срещу него са лъжи и това може да се докаже.

Хората против кмета настояват за касиране на изборите. Пламен Темелков бе избран още на първи тур с 52% от гласовете на избирателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай