Съобщиха голяма новина за София! Възможна ли е

Свързано е с тежкия проблем с паркирането

Съобщиха голяма новина за София! Възможна ли е | StandartNews.com

Източник: Столична община

Появи се обнадеждаващ коментар за много голям проблем на столицата.

Търсим решения на проблема с паркирането в София. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус“ на Радио "Фокус“ зам.-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев. "Всички го усещаме проблема с паркирането в града и ние като екип в Столична община мислим за това как да го решим.“

"Тази година в бюджета на София сме заложили и започването на изграждане на два многоетажни паркинга. Те са до две метростанции: метростанция "Сливница“ и метростанция "Владимир Вазов“. 

По думите му е важно да се започва с анализ за това къде и как може да бъде изградени такива многоетажни паркинги, като се мисли и за кварталите, където има такава натовареност и липса на паркоместа, така и за централна градска част – къде има подходящи терени.

"Следващата стъпка е проектирането, като тази година сме заделили специален бюджет и за проектиране на многоетажни паркинги.

Амбицията ни е да създадем повече възможност хората, които все още предпочитат личния си автомобил като средство за придвижване, да имат възможност да регламентирано да знаят къде и как могат да го паркират,“ сподели още зам.-кметът.  

Според Иван Василев всичко е въпрос на разговори, но и намиране на подходящия баланс между публичния и частния интерес при търсенето и закупуването на терени за изграждането на многоетажните паркинги.

"Има идеи вече за терени и в централна градска част, където може да бъдете изградени такива паркинги, още правим допълнителни проучвания  за това къде може да се сте, и когато имаме вече готовите проекти, ще ги представим на обществеността да ги видят. Мислим в тази посока и търсим решение на тази проблем с паркирането,“ обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Шофьор
преди 3 месеца

50 лв вход на ден в столицата за МПС с не столичен регистрационен номер! 100 лв вход на ден в широкия център на столицата за МПС с не столичен регистрационен номер! Това е решение!

Откажи