С 237 км/ч е летяла колата на загиналия футболист

Над 11 000 души се простиха с любимеца си Хосе Антонио Рейес на стадиона на Севиля

С 237 км/ч е летяла колата на загиналия футболист | StandartNews.com

Със скорост от 237 км/ч е карал своя Мерцедес Брабус бившият испански футболен национал Хосе Антонио Рейес преди катастрофата в събота по обяд, в която загина той и пътуващ в колата негов 23-годишен братовчед. Това съобщи „Ел мундо депортиво“ по доклада на полицията от местопроизшествието.

Третият в колата, също братовчед на Рейес, е жив с 65% изгаряния на кожата, и е в стабилно състояние след направената му операция.

Разследващите смятат, че именно високата скорост е причината Хосе Антонио да загуби контрол над колата, когато една от гумите й изгърмяла. Последвал сблъсък, мерцедесът се преобърнал и се запалил на автомагистрала А-376 в посока родното място на Рейес Утрера.

Над 11 000 души се стекоха на ст. „Санчес Писхуан“ в Севиля на поклонението пред ковчега на Хосе Антонио Рейес, който оставя съпруга и 3 деца. То започна от 17:30 ч. местно време и продължи до късна вечер. 

Сред присъствалите бяха кметът на град Севиля Хуан Еспалдас, президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес, капитанът на кралския клуб Серхио Рамос, играл заедно със загиналия в юношите на Севиля, друг бивш „севилист“ Иван Ракитич, легендата на другия голям местен клуб Бетис Хоакин и много други известни личности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай