Събота,

Родители на протест, искат оставка на Фандъкова

От: Редактор -
103
Родители на протест, искат оставка на Фандъкова
A
A
A

Днес следобед, родители от София организираха протест пред сградата на софийското кметство, срещу недостига на места в детските ясли и градини, предаде debati.bg. Протестиращите поискаха конкретен план за справяне с проблема, както и оставка на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. „Смятам, че от тук нататък трябва да се вземе някакво решение.

Дали да се включи частният сектор, или да се осигурят добавкли за всички, които не са приети, а не само за тези, които са над 3 години и тези, които са в детските градини, а и тези, които са в яслите.”. Това изтъкна Елица Сачанска, чието дете също е сред неприетите в общинските детски градини.

Родителите настояваха за бързо довършване на проектите за строителство на нови сгради за детски градини. Те наблегнаха на това, че проблемът не е решен вече десетилетие и им се налага да се дават хиляди левове за детски градини и ясли.

Една от протестиращите майки – Емилия Тодорова, сподели какви цени са принудени да плащат родителите, чиито деца са останали извън списъците:

„Детегледачка – 1600 лева, като това е със сключен трудов договор и с осигуровки. Частни детски градини в порядъка на 700 лева, но това е без храна.” Кой обаче е виновен за това, че над 10 000 деца останаха без места в детските градини за поредна година?

Фандъкова не слезе при протестиращите, а вместо това на място пристигнаха двама общински представители от ГЕРБ – Симеон Колев и Диян Стаматов, които предложиха да бъдат проведени разговори.

Протестиращите обаче отаказаха, като вместо това настояха за оставката на Йорданка Фандъкова, която отговори на протестиращите през Фейсбук.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички