Рестарт: Отиваме на кино, фитнес и мол

Само маската остава разрешена

Рестарт: Отиваме на кино, фитнес и мол | StandartNews.com

Добри новини за старт на месеца и работната седмица. От днес, 1 февруари се разрешават посещенията в кината, както и участието в занятия на творческото, танцовото и музикалното изкуство, при използване на 30% от капацитета на помещения и спазване на физическа дистанция.

Фитнесите също могат да възобновят работата си при използване на до 50% от капацитета на помещенията от началото на февруари.

От началото на февруари работата си възобновяват търговските центрове и МОЛ-овете, като малолетните и непълнолетни лица имат право да ги посещават, само ако са придружени от родител, настойник, попечител или от друго пълнолетно лице.

От 1 февруари в закрити обществени места е задължително носенето на защитни маски за еднократна или многократна употреба. Вече са забранени  шалове, бандани и други неща за предпазване на устата и носа.

От 1 февруари до 30 април всички граждани, които се намират в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, трябва да носят защитна маска за лице. Същото изискване важи и за откритите обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато. Това означава, че отпада възможността вместо маска да се използват шлемове или други средства, покриващи носа и устата.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в последните са разрешени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, пресконференции и т.н.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай