Разследват смъртта на 17-год. родилка в Панагюрище

Тя е починала след раждане със секцио в болница УниХоспитал, където е постъпила на 27 ноември

Разследват смъртта на 17-год. родилка в Панагюрище | StandartNews.com

Окръжна прокуратура-Пазарджик разследва причините за смъртта на 17-годишна родилка. Мария Димитрова е починала след раждане със секцио в болницата в Панагюрище, където е постъпила на 27 ноември. По случая е образувано досъдебно производство, назначена е и комплексна експертиза.

Първите два дни Мария се е чувствала добре. Била е посетена от своите близки няколко пъти. Внезапно обаче на третия ден състоянието ѝ се влошава, което налага да бъде откарана в "Интензивно отделение", където малко по-късно е починала. Според родителите ѝ е била в добро здравословно състояние, бременността ѝ протичала нормално.

Когато състоянието ѝ се влошило, баща ѝ се обърнал към д-р Петър Бътовски, който следил бременността и е ръководил раждането. Той успокоил бащата, че всичко с детето му ще бъде наред.

"Касае се за трагичен смъртен случай на починала родилка. Освен, че здравната информация е конфиденциална, в случая става въпрос и за непълнолетно момиче. Към момента лечебното заведение е изпълнило всички съществуващи правила, които се прилагат в подобни случаи. Уведомили сме Прокуратурата, изпълнили сме всички нейни показания. Документацията е иззета", обяви пред БНТ Марина Тричкова, експерт по връзки с обществеността на болница УниХоспитал.

Секциото е било спешно, макар и да се е знаело, че ще ражда по този начин, добави тя.

На въпроса д-р Бътовски ще продължи ли да изпълнява своите задължения, докато трае разследването, Марина Тричкова отговори: "Доколкото ми е известно към момента ще продължи".

Докато експертизата не бъде изготвена, роднините ѝ не могат да погребат Мария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай