Извадиха първи версии за автобусната катастрофа край Младиново

В инцидента загина една жена, а 19 души, включително деца, бяха ранени

Извадиха първи версии за автобусната катастрофа край Младиново | StandartNews.com

От днес ще се изследват всички възможни версии – дали става въпрос за човешка грешка, или авария, заяви окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Вчера в района на Свиленград стана тежка катастрофа с автобус, при която загина една жена, а 19 други, включително деца, бяха ранени. Те са се връщали от екскурзия от Гърция, когато автобусът е излязъл от пътя и се е обърнал при село Младиново. 

Сигналът за катастрофата е подаден снощи около 18:00 ч. По информация на МВР в автобуса са пътували 45 пътници, а по информация на кмета на Бургас те са били 47. Автобусът е пътувал от Гърция към Бургас, когато в отсечката между селата Младиново и Дрипчево в завой пада в дерето. В този момент в района е валяло дъжд и пътят е бил хлъзгав.

„Автобусът е напуснал пътното платно и вдясно от пътя е аварирал. Водачът на автобуса е тестван за алкохол и наркотици. Няма установено наличие“, допълни окръжният прокурор на Хасково. 

Пострадалите са настанени в болниците в Хасково, Харманли и Свиленград. Двама са в по-тежко състояние, но нито един не е в опасност за живота. Две деца, които са се возили в автобуса също са в болница.

„Пратени са от съседни районни управления 6 екипа на полицията и 6 на пожарната. Благодарение на бързата намеса максимално бързи са извадени хората от автобусите. В автобуса е имало и 4 дечица. За радост те нямат наранявания“, каза Атанас Ненков, директор на ОДМВР- Хасково. 

Разследването е поето от екип следователи към окръжния прокурор на Хасково. Не е ясно дали на шофьора е повдигнато обвинение. Той самият също е транспортиран към болница след инцидента. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай