Сряда,

Проф. Проданов:Предвижда се нов софийски затвор

От: Мартина Суботинова -
Проф. Проданов:Предвижда се нов софийски затвор
A
A
A

"Сериозният проблем с местата за лишаване от свобода е в София. Той касае Централния затвор и двата ареста. Границата на реконструкция в тези сгради е достигнала почти своя максимум, трябва да се мисли за едно радикално действие. Вървят подготвителни процедури, които предвиждат строителството на нов софийски затвор на изток от столицата, близо до магистрала "Хемус"." Това заяви в "Неделята на Нова" заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

За приетите на второ четене промени в НПК, с които Народното събрание одобри въвеждането на фигурата на прокурор, разследващ главния, проф Проданов каза: „Трябваше да се направи нещо видимо, така че да се отговори на очакванията на нашите международни партньори”.

„Промяната за това специален прокурор да наблюдава главния, беше необходима. Трябваше да се направи нещо видимо, така че да се отговори на очакванията на нашите международни партньори”, изтъкна заместник-министърът.

„В обществото има различни мнения по този въпрос. Самата прокуратура не е убедена в необходимостта от подобна фигура, има и политици от управляващото мнозинство, които също изразиха определено несъгласие с подобен подход”, каза още проф. Проданов.

И допълни: „В крайна сметка нито един проблем в нашия сложен живот няма едно единствено решение. Явно това е възможоното решение към момента”.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички