Премиерът: Догодина ще увеличим доходите с 10%

Имаме с 20% спад на туризма тази година

Премиерът: Догодина ще увеличим доходите с 10% | StandartNews.com

Над 62 тона нарязан тютюн са задържали митниците и МВР. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция за резултатите от проучването на празните опаковки от цигари, показващи тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари за второто тримесечие на 2019 г., предаде Агенция „Фокус“.

„Данните са добри, работи се активно. Ако тези 62 тона тютюн ги превърнете в цигари, можете да сметнете колко ТИР-а са. Колегите от Словакия и Унгария ми изказаха благодарност за работата на техните служби с нашата служба за Борба с организираната престъпност. Две огромни банди в Унгария и Словакия са разбити, подобно на България, където задържахме в Пловдив, с наше ноухау и наши консумативи. Така навремето беше с компактисковете, ако си спомняте, като ги притисна държавата те отидоха в Черна гора и на други места. Сега, когато видяха че в България няма шанс, започнаха да изнасят фабриките другаде. Но ние продължаваме с нашето сътрудничество с чуждите служби и поне 10-15 фабрика извън България, които с наши данни, с наша информация на службите до съседите, са разбити“, допълни още Бойко Борисов.

Стотици милиони е ефектът за България от мониторинга на алкохола и горивата в рафинериите,  каза още премиерът Бойко Борисов.

„Имаме с 20% спад на туризма тази година, но с 10% по-голям приход от алкохол. Сложихме 24-часов непрекъснат мониторинг дестилационните колони. Пред всички рафинерии на входовете сме наредили колите на тол и приходите на горивата отидоха веднага в съвсем положителна посока в бюджета.

Днес сме дали 30 милиона повече за театрите и културата. Стотици милиони е ефектът за бюджета и за българските граждани. А продължава да се пише, че правителството тотално се провали в разбиването на контрабандата, която преди нас беше много силно развита в България.

Тези, които говорят за корупция, може да ги попитате, най-лесният начин да се изкарат пари е от контрабандата на цигарите, които разваляха цялата политическа класа, съдии, прокурори, граничари, митничари и още хиляди знайни и незнайни герои. Политическата воля на Прокуратурата и службите, мисля че даде своя резултат“, допълни още премиерът Бойко Борисов.

Догодина ще увеличим доходите с 10%, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Имаме да увеличаваме доходи. 10% догодина на всички служители. В Пловдив вчера видяхте какъв завод се откри за фарове и стопове на коли. Не само ги произвеждаме, а и 40 българи ги измислят. Работят и правят дизайна на тези коли. 200 българи пишат софтуера на всички хибридни автомобили. Само че искат Околовръстно, защото стотици тирове излизат от фабриките. И на Пловдив трябва околовръстно, иначе блокираме града. Трябват 150 милиона. На „Младост“ в София вече багерите копаят. От „Младост“ до „Тракия“ продължава Южната дъга, но и там трябват 150 милиона.

Длъжни сме да го направим. Влизаме в Плевен - Околовръстното на Плевен, защото иначе блокираме града. Завчера дадохме на Търговище - 3000-400 работници работят там, но нямат път.

На Костинброд за завода на „Кока кола“ трябва да направим пътя. Вучич е готов почти, ние догодина това време ще сме пуснал Белград-София-Истанбул без светофар.

За да продължи ръста на икономиката в България ни трябват пари. Завчера започнахме пътя Ботевград-Мездра, където колко хора загинаха в катастрофи. Обходите на Монтана и на Враца. 4 лентовия път нагоре да върви – ето ви 1 милиард.

Ако отидете на автомагистрала „Струма“ вече влязохме в планината за към Кресна. Работим по тези мащабни проекти и продължаваме да сме на излишък и имаме над 10 милиарда фискален резерв.

Това ли е така нареченият „тотален провал на правителството?“, попита още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай