Петък,

Пореден спор - кога да се връщат учениците

От: Редактор -
Пореден спор - кога да се връщат учениците
A
A
A

Противоположни родителски мнения относно дистанционното обучение на учениците - пред "Хоризонт" някои от тях поискаха то да приключи след Нова година и на 4 януари всички ученици да се върнат в клас. Други родители смятат, че Covid пандемията налага електронното обучение да продължи до нормализиране на епидемичната обстановка в страната.

По думите на Николай Хамов, родител на ученици в седми и втори клас и на дете в предучилищна възраст, дистанционното обучение трябва да продължи до момента, в който държавата е в състояние да контролира Covid ситуацията у нас:

"Не можем да се справим само със затваряне на бизнеси или затваряне на училища. Налага се да се продължи с двете мерки".

Напълно противоположна е позицията на Илияна Михайлова, майка на второкласник и на дете в ясла. Според нея всички ученици трябва да се върнат в клас на 4 януари и то без предпазни маски:

"Въпреки, че ги спряха от училищата и детските градини, заболеваемостта не пада. Просто всички трябва да минем през този вирус, а така, когато спираме децата, които го изкарват леко, ще има и трети пик, и четвърти пик".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички