Понеделник,

Полудяване. Учителка изгори маска в клас

От: Редактор -
570
Полудяване. Учителка изгори маска в клас
A
A
A

Учителка, която преподава химия, а на по-малките ученици - и по предмета "Човек и природа", изгорила по време на часа пред децата предпазната маска срещу коронавирус. За това сигнализира екипа на БНТ майката на едно от децата, станали свидетели на показното в класната стая.

"Преди това тя обяснила на децата, че носенето на маски нарушава човешките ѝ права и за нея това било равносилно на насилствено налагане на носене на бурка.

Бях категорично несъгласна, че учителката оспорва родителския ми авторитет, с който аз настоявам дъщеря ми да носи маска като предпазно средство", пише майката до БНТ.

Пред държавната телевизия обаче учителката се оправдава, че това е било само експеримент в часа по химия с цел да изучат децата как гори материя от естествен произход или от синтетичен.

"Вижте какво, г-жо, аз съм химик. Часът се беше провел в кабинета по химия и това беше демонстрационен опит, за да проверим какви са тези маски. От естествен материал или от изкуствен.

Дали е съмнително, дали е редно или не - е ваше лично мнение. И ваша лична гледна точка", отговаря на репортера на БНТ преподавателката.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com