Полина Карастоянова: Решението за туризма е Бранд България

Само така няма да губим туристи за сметка на съседните страни, каза тя

Полина Карастоянова: Решението за туризма е Бранд България | StandartNews.com

Решението за туризма е Бранд България. Тази категорична позиция защити изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова в интервю за Нова тв. Според него в момента ситуацията в туризма е критична и предкризисна.

"Имаме нужда да създадем бранд "България", за да не губим туристи за сметка на съседните страни", подчерта Карастоянова. Тя и Димитър Балтов от Обединение "Бъдеще за туризма" коментираха кампанията, която целенасочено и последователно да се води с цел да се покаже, че водата на Черно море е чиста.

След инцидента с взривената язовирна стена на "Нова Каховка" в Украйна мониторинг на Черно море се прави всяка седмица на три допълнителни точки, освен в зоните край Дуранкулак, Шабла и Калиакра. Анализите се извършват в лабораториите на Изпълнителна агенция „Околна среда”. Вече се следи и за замърсяване с пестициди, освен с обичайните нефтопродукти и тежки метали. А в социалните мрежи започна кампания под надслов #ЧИСТА Е, която цели да привлече повече туристи по родното крайбрежие. В нея се включи и министърът на туризма Зарица Динкова.

Според д-р Карастоянова обаче кампанията не е ефективна. Идеите за краткотраен туризъм в последния момент преобладават, но има и резервации, направени още миналата година, подчерта тя и още веднъж посочи, че Бранд България, основан на културно-историческото наследство, ще даде стратегията и визията на България за дългосрочно привличане на туристи през четирите сезона.

"Има много наплив за почивки в чужбина, има доста пълни самолети за Турция, а културният туризъм към Западна Европа е запълнен до септември", обясни и Димитър Балтов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай