Събота,

Почиваш 2 дни повече, ако не пушиш на работа

От: Стандарт -
Почиваш 2 дни повече, ако не пушиш на работа
A
A
A

От ВМРО предлагат с промени в Кодекса на труда да се дават два дни допълнителен платен годишен отпуск за непушачите на работното място. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ОП Александър Сиди.

Сиди уточни, че законопроектът за изменение и допълнение вече е внесен в Народното събрание и с него се цели да се допълни тоталната забрана за тютюнопушене на обществени места.

Депутатът допълни, че работниците, които пушат, излизат извън работните помещения и получават нерегламентирана почивка между 10 и 15 минути на всеки час-два. По думите му по този начин се поставят под дискриминационни условия останалите работници, които са непушачи.

"И аз съм пушач, и аз също го правя", призна Александър Сиди.

Поради тази причина патриотите смятат, че служители, които не пушат, а съвестно стоят на работните си места и си изпълняват задълженията, имат право да получават допълнителен отпуск до два дни, обясни депутатът.

Сиди обясни и че пушачи, които не пушат на работното място изобщо, също биха влезли в тази хипотеза и ще имат възможност да получат допълнителни два дни почивка.

Тепърва законопроектът ще се обсъжда от Националния съвет за тристранно сътрудничество.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички