Неделя,

Отварят зелен коридор за празните камиони на "Кулата"

От: Агенция Стандарт -
Отварят зелен коридор за празните камиони на "Кулата"
A
A
A

Ново трасе за празните товарните камиони на "Кулата". Това предложение беше направено и подкрепено от всички на срещата между превозвачите и властта. Целта е да не се натрупват огромни колони от камиони и автомобили. Окончателно решение ще се вземе в близките дни. Идеята е едно платно да се превърне в "зелен коридор" за празните камиони, които сега чакат заедно с останалите в опашката.

„Имаме решение, подкрепено от Агенция „Митници”, да бъде открито ново трасе, през което ще преминават само празните камиони с временен мобилен кантар. Надяваме се, че това ще облекчи обстановката на пункта”, заяви областният управител Николай Шушков пред Нова.

„Стигна се до модифициране на предложението. Ще очакваме в най-кратък срок това да се случи”, увери Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите.

Той поясни, че ще бъде направена организация на движението, за да е ясно от къде преминават празните камиони. „Това ще бъде само на територията на пункта, няма как да го направим и за самата опашка”, поясни Арабаджиев.

Българските власти ще бъдат в пълна координация с гръцките, за да може процесът да се улесни още повече.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички