Обрат с Васил Божков! Става защитен свидетел

Интерпол свали от издирване бизнесмена

Обрат с Васил Божков! Става защитен свидетел | StandartNews.com

Васил Божков е свален от издирване в страницата на Интерпол, съобщава lupa.bg. Сега вече няма институционална пречка милиардерът да се върне в България като защитен свидетел срещу ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев разтресе държавата със запис. Изобличи Борисов (ВИДЕО)

От онлайн портала на международната полицейска организация на адрес https://www.interpol.int става ясно, че в момента Интерпол издирва 44 лица от България, но името на Васил Божков не е сред тях.

Юристи коментират, че все пак има вариант Божков все още да е в базата данни, но името му да е скрито. Ако предположим, че сме в хипотезата „свален от издирване“, това означава, че има договорка между прокуратурата и бизнесмена, който да се прибере в България като защитен свидетел при пълна гаранция за собствената си неприкосновеност. В замяна най-богатият българин трябва да даде показания срещу партията, коментира медията.

Според запознати Васил Божков е трябвало да кацне в България миналия четвъртък – 18 май, с частен самолет от Дубай. В последния момент обаче той се е отказал да пътува, явно заради липсващи гаранции, че ще бъде конституиран като защитен свидетел.

Най-вероятно главният прокурор е пратил искане до Интерпол името на Божков да бъде свалено от издирване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай