Облачно, но топло време в неделя

Минималните температури са между 13° и 18°, максималните ще са между 28° и 33°

Облачно, но топло време в неделя | StandartNews.com

И днес остава топло за втората половина на май, макар и облачно. Минималните температури са между 13° и 18°, максималните ще са между 28° и 33°, по ниски по Черноморието. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месец май.

Над Черноморието също ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна средна и висока облачност. На отделни места, главно в Западна Стара планина ще преръми. Ще духа умерен, по високите части силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра - около 26°, на 2000 метра - около 18°.

През следващите дни въздушният пренос ще бъде от изток и температурите постепенно ще се нормализират, но в понеделник и вторник в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, ще бъдат все още по-високи. В понеделник и вторник в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, температурите ще бъдат все още по-високи от обичайните, въпреки че ще се понижават. Повишава се вероятността за превалявания в часовете след обяд и преди полунощ, но все още ще са на места, повече в планинските райони на Западна България. В сряда вече на повече места в страната ще има валежи, а и по-интензивни, възможни са и локални значителни количества, придружени и с гръмотевична дейност. В средата на седмицата ще започне и захлаждане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай