Нови температурни рекорди у нас! Вижте къде беше най-топло

Топлото време ще се задължи до края на седмицата

Нови температурни рекорди у нас! Вижте къде беше най-топло | StandartNews.com

Източник: БНТ

Втори пореден ден у нас е рекордно топло на редица места, предаде бТВ.

В Хасково след обяд температурата бе 23,8 градуса, което е рекордна стойност за цялата история на мониторинга на времето за днешния ден. Това съобщиха дежурните от местната хидрометеорологична обсерватория. 

Досега най-топло на 6 февруари е било през 1993 г., когато живакът е стигнал 18,3 градуса. В понеделник също имаше температурен рекорд за деня с отчетени 21,3 градуса.

Втори температурен рекорд и в Търговище

Втори ден отчитат температурен рекорд и в Търговище, съобщи ръководителят на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева. Днес максималната измерена стойност е 21 градуса. Температурният рекорд досега бе от 1970 г. – 18,7 градуса, показва справка на институцията.

По данни на Стойчева максималната температура за месеца е отчетена на 27 февруари 1995 г. – 25 градуса. Най-студено пък е било през 1956 г., когато са регистрирани минус 21,7 градуса. През същата година, но на 5 февруари е записан абсолютният минимум за месеца – минус 22,9 градуса.

Според синоптика топлото време над региона ще се задължи до края на седмицата.

Температурен рекорд е отчетен в Русе

Максимална температура от 21,9 градуса на сянка е измерена този следобед в Русе, което е рекорд за тази дата.

Досега най-топло на 6 февруари е било през 2009 г., когато термометрите са отчели 18,6 градуса. Най-студено на тази дата е било през 2005 г. - минус 20,2 градуса.

6 февруари - най-топлият за февруари от години насам в Монтана

В 15 часа температурата в Монтана достигна 23,8 градуса, съобщи за БТА началникът на метеорологичната станция в града Леночка Ангелова. Температурата е най-високата в града от няколко години насам, температури от около 25 градуса през февруари са достигани за последно през 2016 г.

Прогнозата е до края на седмицата най-високите дневни температури в Монтана и региона да са около 15-20 градуса, а след това да започнат валежи и понижаване.

Едва в средата на следващата седмица ще има значително захлаждане и връщане на температурите към традиционните за февруари от 5-10 градуса, уточни Ангелова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай