Сряда,

Нов скандал! Волгин жестоко обиди Пендачанска

От: Редактор -
2630
Нов скандал! Волгин жестоко обиди Пендачанска
A
A
A

Журналистът от БНР Петър Волгин в събота обяви по националното радио руска фалшива новина от ТАСС и ДНР, че българския кораб "Царевна" е отвлечен от украинци.

Той се оправда, че просто е дал "всички гледни точки" и не приема, че дезинформирал обществото, създавайки напрежение и за близките на моряците.

Като реакция Александрина Пендачанска напусна обществения съвет на БНР заради това, че Волгин разпространява системно фалшива информация и руска дезинформация.

Ето какво написа преди малко той по адрес на номинираната за 3 награди "Грами" певица:

"Не по-високо от обувките, Пендачанска!

Древногръцкият художник Апелес нарисувал картина на жена. Към него се приближил обущар, който му казал, че не е нарисувал хубаво единия сандал. Апелес направил препоръчаните корекции. Окуражен от това, обущарят започнал да дава съвети и по други детайли от картината. Тогава Апелес го погледнал строго и отсякъл: "Не по-високо от обувките, обущарю!"

Пендачанска прилича на този обущар, който дава съвети на хора, от чията работа няма никакво понятие. Всъщност Джиджи, както я зовяха като малка с това подходящо за пуделче име, не е особено интересна като личност.

Заслужава да й отделим минута-две, защото е събирателен образ на една група хора, които смятат, че разбират от всичко. Умнокрасивитет е убеден, че е разкрил всички тайни на битието. Като се почне от саденето на картофи и се стигне до ядрената физика. С тези си претенции умнокрасивите като Джиджи предизвикват единствено присмех.

Най-добронамерен съвет отправям към певицата Пендачанска. Говори само за неща, от които разбираш. Заговориш ли за политика и журналистика, преставаш да бъдеш певица и се превръщаш в глуповат обущар. Дори и това да е истинската ти същност, не е хубаво хората да узнават за нея, нали?


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички