Невиждано! Плажът на Слънчев бряг се пука по шевовете

Пълно е с украинци

Невиждано! Плажът на Слънчев бряг се пука по шевовете | StandartNews.com

Денят е 21 май, събота, а часът – 16:00. Слънчев бряг ври, сякаш е в разгара на сезона. Чадърите и шезлонгите са поставени, а плажът е пълен с туристи. Заведенията вече работят, голяма част от магазините също. Температурите достигат до 30 градуса, пише Флагман.бг.

Над 90 % от почиващите са украински бежанци, които от началото на следващата седмица започват да се изнасят от курорта. Те вдъхнаха живот на Слънчев бряг далеч преди да е почнал сезона. Обикновено по това време можеше да бъдат забелязани само строителни работници или неколцина заблудени немски туристи на възраст, на които  туроператор е пробутал евтина екскурзия до българското Черноморие.

Към този момент никой не знае колко голяма е украинската диаспора в Община Несебър. По официални данни от 15 април, в Бургаска област имаше 45 хил.бежанци, а 2/3 от тях бяха тогава в Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър.

Днес, твърденията на туристическия бранш, са че има поне 60-70 хил. украинци. От началото на месец май всеки ден пристигали огромни групи от Одеса, където руската армия нанесе сериозни поражения в последните седмици. Бежанците обаче отсядали в частни квартири, тъй като вече нямат право да се регистрират като бежанци и получат хуманитарна помощ от България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай