Не е истина. Какво признаха македонците за грозния скандал

„Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си.

Не е истина. Какво признаха македонците за грозния скандал | StandartNews.com

„Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си.” Това написа Добре Митрев - председател на Сдружение за македонско-българско приятелство, по повод скандалното поведение на македонската публика снощи по време на футболния мач България – Северна Македония в Скопие, предаде агенция БГНЕС.

"Да обиждаш другия не означава, че обичаш своите. Този, който подстрекаваше към бой, нека първо научи думите на македонския химн”, пише още Митрев.

"В една песен се казва: „Дали да плача или да пея”. Македонските българи снощи станаха част от нея. Плачеха, защото изгуби Македония – тяхната страна, а пееха, защото България победи. Аз бях на стадиона и седях на трибуните на македонските запалянковци. И за първи път бях доволен, че децата ми растат извън тази среда.

Снощи трябваше да се вика в подкрепа на футбола. Там имаше всичко друго, но не и подкрепа за любимия отбор. Снощи трябваше да аплодираме за футбол. Нямаше нищо друго освен аплодисменти. И както се случва накрая, наказанието идва винаги. И дори всички зурни и тъпани да бяха снощи на стадиона, думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всичко”, написа още Добре Митрев.

Българският национален отбор по футбол победи Република Северна Македония с 1:0 като гост в един нервен мач, изпъстрен с грубости и грозни сцени, предизвикани от домакините, които получиха червен картон още в 14-та минута.

Единственото попадение отбеляза Кирил Десподов в 50-та минута. Любопитното в случая е, че голмайсторът е от Кресна. Срещата на стадион "Тоше Проески" в Скопие се игра при скандално поведение от страна на публиката, която освиркваше националния химн на България през цялото време на изпълнението му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай