Понеделник,

Назначават 134 надзиратели в затворите до средата на 2019 г.

От: Редактори -
Назначават 134 надзиратели в затворите до средата на 2019 г.
A
A
A

До средата на тази година трябва да бъдат назначени нови 134 надзиратели в затворите в България. Това съобщи в Сливен заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов, цитиран от БНР. В Сливен той откри първия по рода си Национален фолклорен фестивал на самодейни състави на служителите, работещи в системата на изпълнение на наказанията.

Общо отпуснатите щатни бройки за Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и Главна дирекция „Охрана“ са 200. В момента според заместник-министър Проданов върви процес на разпределяне на щатните бройки по звена в дирекциите:

"Ще започнат конкурси, може би в началото на другия месец, и се надявам, че до средата на годината тези конкурси ще минат и ще бъдат назначени реално тези нови 134 служители".

Заместник-министър Проданов коментира още, че в края на миналата година са закрити четири ареста и едно затворническо общежитие, а близо 80 надзиратели са били пренасочени там, където има остра нужда от хора. Той каза още, че продължават ремонтите за подобряване битовите условия в следствените арести и местата за лишаване от свобода.

"Има предвидени средства и по Норвежкия финансов механизъм и бюджетни средства, които в рамките на годината ще бъдат оползотворени по, надявам се, най-добрия възможен начин", обясни заместник-министърът.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички