Напрежение. В БНР четат съдбата на Волгин

Обсъждат дисциплинарно наказание

Напрежение. В БНР четат съдбата на Волгин | StandartNews.com

Журналистът Петър Волгин, водещ на предаването "Политически НЕкоректно" отговори на известната оперна певица Александрина Пендачанска, която напусна обществения съвет на БНР заради това, че Волгин е разпространил фалшива информация за пленяването на българския кораб край Мариупол. 

"Разбирам, че певицата Пендачанска била недоволна от моята работа. Няма нищо странно в това някой да харесва или не друг човек, да има положително или отрицателно мнение за него. Проблемът идва тогава, когато нехаресващият си служи с лъжи и манипулация. Когато няма никаква представа от работата на хората, които критикува. Певицата Пендачанска не разбира от медии. А явно няма никакво желание да се учи. И наистина се чудя как се е озовала в Обществения съвет на БНР. С какво е допринесла за просперитета на националното радио? В писанията, обясняващи оставката й от този съвет, има много твърдения по мой адрес, но няма нито една истина", заявява Волгин.

Той допълва: "Певицата Пендачанска не различава лъжата от истината, но за сметка на това иска да е винаги близка с властта. Помня я как обожаваше Иван Костов, когато неговото СДС управляваше България. После певицата Пендачанска се прехласваше по Христо Иванов, когато неговото ДБ или, както се казваше въпросното нещо по онова време, предстоеше да влезе във властта. А сега е влюбена в управляващите от ПП.

Явно, за да бъде в съзвучие с Генералната линия. Често съм се срещал с подобни "творци и интелектуалци" и ето как съм ги описал в моята книга "Живот в радиото":

Волгин заявява още: "Певицата Пендачанска е от хората, които говорят единствено неща, удобни за ушите на властта. На всяка власт. Българска и чужда. Пендачанска е от хората, които искат да забранят всяко различно мнение. Надявам се да не им позволим да направят това". 

Да бъде ли дисциплинарно наказан водещият на предаването "Политически НЕкоректно" Петър Волгин. Тази тема обсъждат днес в Българското национално радио (БНР), стана ясно от коментар на генералния директор Милен Митев пред Клуб Z.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай