На 15 декември откриват ски сезона в Банско

В момента във високите части на Пирин има снежна покривка, оръдията за сняг работят и при първа възможност пистите ще бъдат открити

На 15 декември откриват ски сезона в Банско | StandartNews.com

Официалното откриване на ски сезона в Банско ще бъде на 15 декември, съобщи маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. Тази година гости на церемонията ще бъдат легендата в ски спускането Патрик Ортлиб и Марк Жирардели. На Бъндеришка поляна отново ще се състои състезанието "Открий съкровището" за голямата награда - лек автомобил.

В момента във високите части на Пирин има снежна покривка, оръдията за сняг работят и при първа възможност пистите ще бъдат открити за любителите на ски. Кабинковата въжена линия започва работа на 1 декември, допълни Обрейков.
За 6-та поредна година Банско бе обявен за курорт номер 1 на България. Това стана на церемония в астрийския зимен курорт Кицбюъл, нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации в света, съобщи още Иван Обрейков.

В онлайн надпреварата, която се проведе от юни до септември, участваха над 200 топ дестинации от пет континента, а в гласуването се включиха над 1.5 млн. души от повече от 150 страни по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай