Майска жега до края на седмицата

Горещо време с максимални температури между 29° и 34°, по-ниски по Черноморието

Майска жега до края на седмицата | StandartNews.com

Днес ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Горещо време с максимални температури между 29° и 34°, по-ниски по Черноморието.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури по северното Черноморие ще са между 21° и 25°, по южното – до 29°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – силен до бурен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е 23°, на 2000 метра – 17°.

В петък ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще е още малко по-горещо, с преобладаващи максимални температури между 30° и 35°, на отделни места в низините - до 37°-38°. През нощта срещу събота вятърът временно ще се смени със северозападен и през почивните дни дневните температури слабо ще се понижат; вероятността за валежи все още е малка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай