Лошо! НАП реши за колите на пияниците и наркоманите

Каква ще е съдбата им

Лошо! НАП реши за колите на пияниците и наркоманите | StandartNews.com

Лоша новина за пияниците и наркоманите, решили да покарат кола.

Националната агенция по приходите в Бургас започна продажбата на автомобили на лица, шофирали след употреба на алкохол и наркотици, предаде БГНЕС.

Конфискуваните автомобили на дрогирани и пияни шофьори се продават на търг след решение на съда. Данъчните в Бургас вече са продали чрез търгове 27 автомобила.

„До този момент нямаме някое много скъпо возило. Тези автомобили, които до момента са продадени, не са скъпи. Общата им стойност е около 50 000 лева, като любопитна подробност трябва да отбележа е, че имаме две продажби на лица, които са шофирали след употреба на алкохол”, заяви говорителят на НАП Бургас Христо Узунов.

Задържаните автомобили към момента се съхраняват на общински паркинг, след като местата пред Районните управления се препълниха. От МВР Бургас казват, че на месец са конфискуват средно 40 моторнипревозни средства.

От Агенцията по приходите отчитат голям интерес към търговете на конфискувани автомобили. Цялата подготовка и реализацията на един такъв търг отнема около три месеца.

„Подготвяме се да проведем още 11 търга на МПС-та, сред които също ще има коли на шофьори, които са управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества. Лицето, което е употребило алкохол също може да участва в този търг и да купи отнетия и конфискуван в полза на държавата, в случая негов личен автомобил”, допълниха от НАП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай