Лекари ще преглеждат безплатно в бургаски мол

Лекари ще преглеждат безплатно в бургаски мол | StandartNews.com

Лекари ще преглеждат безплатно пациенти в бургаския Mall Galleria. Докторската акция е част от първото издание на изложение „Зона Здраве" и ще се проведе на 2 и 3 април. Всеки посетител в мола може да се възползва от безплатните прегледи и да мине гратис при лекарите.

В навечерието на Световния ден на здравето, изложението събира на едно място безплатни прегледи, изследвания и консултации с лекари специалисти от различни области. Основен партньор е Национална пациентска организация, а кампанията се провежда с подкрепата на Община Бургас, Областна администрация – Бургас, Районен център по здравеопазване, Районна здравно-осигурителна каса. В „Зона Здраве" ще се включат над 40 участника - здравни заведения, лекари специалисти, производители на стоки и услуги за здравето и красотата, спортни школи.

Целта на „Зона Здраве" е да информира и популяризира профилактиката на заболявания, да покаже новостите в грижата за здравето, да даде възможност на всеки да се консултира с желания лекар, да участва в игрите и забавленията, да избере спорт за себе си или своето дете.

Акция по безвъзмездно кръводаряване и демонстрации по първа помощ от БЧК ще бъдат друг акцент в дните на здравето.
Със съдействието на Медицинска лаборатория „Лина" ще бъдат организирани и безплатни изследвания за хепатит В и С. Гостите на "Зона Здраве" ще имат възможност още да измерят пулса и кислорода в кръвта с пулсоксиметър. Оценка на сърдечносъдов риск, диагностика на стъпала и проблеми на опорно-двигателната система, диагностика на кожа, очни изследвания, тест на контактни лещи са част от здравните услуги в мола. Всички скрининги ще се правят на място по време на изложението и ще са безплатни за посетителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай