Лабилен ли е нашенецът, махнал гръцко знаме в Кавала

Българинът има и ново обвинение от гръцките власти

Лабилен ли е нашенецът, махнал гръцко знаме в Кавала | StandartNews.com

35-годишният мъж от Банско, който в петък свали гръцкото знаме от кея в гръцкия град Кавала и постави не негово място трибагреника, е настанен в психиатрично заведение по настояване на баща му, съобщи "Струма".

Българинът има и ново обвинение от гръцките власти. Срещу 35-годишния мъж са образувани преписки от полицията в Драма за опасно шофиране и нанасяне на щети на обществено имущество, съобщи сайтът "Драмини".

Банскалията е осъждан в България за шофиране в нетрезво състояние. Пред разследващите в Гърция той твърдял, че е член на екстремистка организация и смята, че районът на Кавала принадлежи на България, а не на Гърция. Очаква се гръцките власти да поискат екстрадирането му.

Преди това мъжът е предизвикал скандали и в Добринище, откъдето е майка му, която в момента е в Норвегия. Георги е живеел и в Добринище, и в Банско при баща си. Преди около седмица той е организирал и протест срещу беднотията, като заедно с неколцина съмишленици, блокирали пътя край Банско.

Последната му "изява" в Кавала и на българо-гръцката граница доведе до ареста му.

Георги А. в петък бил в Кавала с таксиметрова кола, която кара към фирма в Банско. Свалил гръцкото знаме на кея "Апостолос Павлос" и е вдигнал българския флаг. Бреговата охрана се втурнала на мястото и се опитала да арестува 35-годишния мъж, който се съпротивлявал, ругал бреговата охрана и крещял: "Тук е България". Отведен е от гръцките власти в прокуратурата в Кавала и са му повдигнати обвинения за обида на националните символи и съпротива на властта. Свалени са били номерата на автомобила и е бил освободен със забрана да напуска страната до започване на делото.

Въпреки това, Георги се качил на колата и потеглил към ГКПП Илинден-Ексохи. В района на Драма бил преследван от полиция, но не се подчинил и стигнал до граничния пункт. Полицаите се опитали да го спрат, но той преминал и счупил бариерата, навлязъл на българска територия около 22 часа.

Първо е спрял на българския пункт пред бариерата, но след това рязко потеглил и я счупил. Задържан е от граничните полицаи на около 250 метра. Извикан е екип на Районното управление в Г. Делчев. Тестван е за алкохол и наркотици, но резултатите били отрицателни. След това е отведен в ГПУ- Г. Делчев и случаят е докладван на прокуратурата.

Младият мъж е настанен в психиатрично заведение в Благоевград. Очаква се Района прокуратура - Благоевград да даде повече информация дали на мъжа е повдигнато някакво обвинение и повече подробности по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай