Сряда,

Кюстендилец дава баровска кола на лекар от първа линия

От: Редактор -
774
Кюстендилец дава баровска кола на лекар от първа линия
A
A
A

Кюстендилецът Димитър Димитров дарява личния си автомобил на лекар, работещ на първа линия в борбата с COVID-19. Единственото условие, което поставя IT специалистът, е желаещите да получат луксозната кола да отговорят на въпроса защо са останали да работят в България, пише Монитор..

„Българинът или каквото е останало тук, в България, не умее да разсъждава като част от обществото, а мисли първосигнално. Той, редейки се в километричната опашка пред мола във време на пандемия, не се сеща, че ако даде път на колоната, която се опитва да излезе от същия този мол, ще може по-бързо да влезе в заветното място.

Този индивид нехае и за общественото здраве, докато самият той не се озове в ковид отделението. Там той изведнъж става безрезервно набожен, но продължава да таи недоверие към докторите“, коментира Димитров, който по време на пандемията е помогнал на десетки, давайки им кислородни концентратори.

„Докторите, медицинските сестри, фелдшерите и санитарите са героите на нашето време. Ако сте медик, напишете ми на лично съобщение в обем до пет изречения какво Ви накара да останете в България след завършване на образованието Ви и какво бихте направили с автомобила, ако го получите. Ще определя победителя, без да обявявам какво ми е казал.

Искам по-бързо да се отърва от автомобила“, споделя кюстендилецът, който е познат в цялата страна с добрините, които прави. Той се ангажира да поема всички нотариални такси и разходите по регистрацията на МПС-то.

Димитър е категоричен, че българинът е загубил способността си сам да направлява съдбата си и отдавна е свикнал да пропилява живота си в търсене на виновни за това. „Затова сега му е трудно да направи крачката и да се имунизира.

Те отказват да приемат, че трябва да изберат една от двете злини - да се имунизират с минималния риск от неблагоприятна реакция, или да се разболеят с риск от тежки увреждания или смърт, обяснява Димитър, допълвайки, че не трябва да се подценява ситуацията в страна и препълнените болници.

Димитров, както и всички наши медицински специалисти, е останал да работи в България. От огромна IT компания в чужбина той се завръща в селото на своите баба и дядо – Еремия. И там и до днес продължава да развива бизнеса си, който храни 60 човека, но и да помага с редица акции.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички