Колко безопасно е пътуването в нощните влакове?

почти във всички нощни влакове има жандармерия, но не всеки ден, казват от БДЖ

Колко безопасно е пътуването в нощните влакове? | StandartNews.com

Възрастен мъж намушка по-млад във влака от София-Бургас. Инцидентът е станал край гара "Костенец” през нощта в неделя. 33-годишният мъж е откаран в болница "Св. Анна” в София. Няма опасност за живота му.

Зам.-директорът в поделение за пътнически превоз към БДЖ Пламен Митев обясни пред БНТ, че нападението е станало много бързо, а на въпрос знае ли се какво е предизвикало инцидента, той отговори, че се води следствие и в момента не може да коментира. Според него превозната бригада е действала светкавично и са изпълнени всички процедури. Извършителят е задържан и е оказана първична помощ на пострадалия.

Митев обясни, че почти във всички нощни влакове има жандармерия, но не всеки ден. Превозният персонал, началник-влаковете и кондукторите периодично преминават обучение, например, действия в критични ситуации, каквото обучение се води и в момента.

Тодор Тодоров от отдел "Сигурност" към БДЖ каза, че патрулите се определят от дирекцията на МВР. На въпрос колко точно патрули има във влаковете, той отговори, че двама човека се грижат за сигурността и според него те са напълно достатъчни, защото пътниците не са проблемни и не създават конфликти. Тодоров допълни, че се дават ежегодно списъци с влаковете, които са с по-висок брой на пътници, прави се анализ и жандармерията от своя страна предприема действия по тяхната охрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай