Километрични опашки по пътя за Рожен

Камион със слама се запали, контролирано пускат автомобилите

Километрични опашки по пътя за Рожен | StandartNews.com

Километрични опашки се извиха по пътя към събора на Рожен. Причината е камион със слама, който се запали в движение и блокира трафика, пише marica.bg.

Камионът пламнал към 11 часа на главния път край село Проглед и блокирал цялото движение.

Два часа изгорелият товарен автомобил вече е изтеглен от платното и контролирано се пропускат автомобилите, движението е възобновено, каза директорът на ОД на МВР ст. комисар Николай Димов.

Камионът и товара му от слама се подпалват в движение. Шофьорът спира на главния път от Чепеларе за Рожен, край разклона за село Проглед, и се опитва първоначално сам да гаси. Горящата слама обаче се разсипва и на пътя.

След подаване на сигнала до третата минута дойдоха пожарникари и започнаха да гасят, съобщиха очевидци. Камионът е изгасен от две пожарни - една от Чепеларе и друга базирана на събора на Рожен. След това е преместен от платното. Заради пожара се образуваха километрични опашки от чакащи автомобили отиващи за събора и тръгващи си от събора.

"Предизвикателството беше сериозно. Около 11 часа и 10 минути днес получихме сигнал за запален товарен автомобил, превозващ слама в района на кръстовището за село Проглед. Реакцията на всички беше мигновенна. С автомобил на пожарната и този от района на събора беше загасен огъня, няма пострадали граждани. Не се допусна огъня да обхване дърветата и електропровод наблизо. Разчистихме трасето, за да освободим движението, за да освободим движението.

Няма пострадали. Автомобилът е изгорял целия, шофьорът опитал да гаси сам. По случая е образувано досъдебно производство за установяване на причините за инцидента.", каза шефът на ОД на МВР ст. комисар Николай Димов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай