Вторник,

Херо Мустафа с нова инициатива. Как ще помогне на бежанците

От: Агенция Стандарт -
194
Херо Мустафа с нова инициатива. Как ще помогне на бежанците
A
A
A

Приветстваме усилията на българското правителство да помогне на разселените от Украйна бежанци. Това заяви посланикът на САЩ в България Херо Мустафа.

„Неоправданата и непредизвикана агресия на Русия в Украйна взе опустошителни жертви и накара повече от един милион души да избягат от страната. Международната общност се обедини по безпрецедентен начин, за да отговори на тази хуманитарна криза. Впечатление сме от щедростта на българския народ, който посрещна множество разселени в България хора и им помага да намерят подкрепата, от която те и семействата им имат нужда. Българското правителство и общество полага огромни усилия и ние приветстваме всички усилия, които бяха създадени толкова бързо. САЩ се ангажират да помагат на украинския народ, както в Украйна, така и извън нея. Посолството се гордее с многото инициативи, които американските организации и компании започват тук в България, за да помогнат на разселените хора”, добави тя.

Поставя се началото на информационен портал, който ще помогне на хората в нужда да намерят помощ. Това заяви президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър.

„Този портал ще служи като мост между инициативите в България и тези, разселени от конфликта в Украйна, нуждаещи се от помощ”, добави тя.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички