Къде най-много ще вали и духа в неделя

Оранжев код за сняг и дъжд в Смолянско

Къде най-много ще вали и духа в неделя | StandartNews.com

Над 15 области в неделя са с жълт код за обилни валежи или силен вятър.

Оранжев е кода за сняг и дъжд е в Смолянско за неделя, съобщава НИМХ. Количества дъжд в областта ще са между 35 и 40 л/кв.м, а в най-южните райони ще надминат 50 л/кв.м. Над 1300-1500 м.н.в. дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен и бурен вятър .

Жълт код е в сила и за област Благоевград. Там се очакват значителни валежи от дъжд - между 25 и 35 л/кв.м, в южните райони на областта - до 50 л/кв.м. Над 1300-1500 м.н.в. дъждът ще преминава в сняг. През втората половина от денонощието по долината на Струма ще се усили южният вятър.

Значителни валежи от дъжд се очакват в Кърджалийско с количества - между 30 и 40 л/кв.м, в отделни райони и над 50 л/кв.м. Ще духа силен южен вятър на пориви.

Жълт код за обилни валежи е в сила и за областите Сливен, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. В тези области се очакват валежи до 40 л/кв.м.

Силен вятър се очаква в областите Габрово, Велико Търново и Търговище. Там вятърът ще е от юг-югоизток, а в районите в близост до Стара планина през втората половина от денонощието ще бъде с пориви 20-25 м/с.

Обилен снеговалеж се оачаква в областите Видин, Монтана и Враца. Там са възможни заледявания и поледици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай