Изненада с времето. Обръща се през уикенда

Днес облачността ще е разкъсана

Изненада с времето. Обръща се през уикенда | StandartNews.com

Изненада с времето. Днес облачността ще е разкъсана, преди обяд в източната половина на страната - значителна, предимно ниска и на места там сутринта видимостта ще е намалена. Но пред уикенда ще има голяма промяна.

Ще духа слаб вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°.

По Черноморието преди обяд ще има значителна, предимно ниска облачност, сутринта на отделни места видимостта ще бъде намалена. След обяд облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е разкъсана, преди обяд в източните райони - предимно значителна, но ще е почти без валежи. До обяд ще духа до силен вятър от север-североизток, след обяд ще е умерен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В събота над Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планините е възможно да превали слабо. Вятърът ще стане южен, все още ще е слаб. Ще започне затопляне, но сутринта в събота с ясно и почти тихо време, минималните температури в много райони ще са под 0° и ще има слани.

В неделя вятърът ще се усили и затоплянето ще е по-съществено; максималните температури ще са между 16° и 21°. По-късно през деня от северозапад ще започне увеличение на облачността, което през нощта срещу понеделник ще обхване страната. В Северозападна България ще завали дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай